/ - PHOTO BY PIGGYBANK ON UNSPLASH
26/05/2023 u 09:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nvidia podigla raspoloženje na berzama

Dobri rezultati su uslijedili dok se činilo da pregovori o gornjoj granici američkog duga napreduju

 S&P 500 i Nasdaq indeks skočili su u četvrtak na krilima oduševljenja ulagača najnovijim kvartalnim rezultatima Nvidie, podstaknuvši rast tehnoloških dionica.

Dobri rezultati su uslijedili dok se činilo da pregovori o gornjoj granici američkog duga napreduju.

S&P je porastao jedan odsto, dok je tehnološki bogat Nasdaq skočio 1,8 odsto. Dow Jones indeks ostao je nepromijenjen, pod pritiskom pada Intelovih dionica od 5,5 odsto, prenosi SEEbiz.

Dionice Nvidie porasle su 24,4 odsto, nakon što je firma objavila smjernice za prihode veće od očekivanih i obavijestila o boljim rezultatima u posljednjem kvartalu. Eksplozivna potražnja za njenim čipovima koji se koriste u vještačkoj inteligenciji, podržala je kvartalni uspjeh.

Druge dionice poluprovodnika i imena vještačke inteligencije slijedile su vođstvo Nvidie. Advanced Micro Devices i Taiwan Semiconductor skočili su 11,1 odsto odnosno 12 odsto. VanEck Semiconductor ETF skočio je 8,6 odsto, a Alphabet i Microsoft 2,1 odsto, odnosno 3,9 odsto.

"Makro poenta je da inovacije u tehnologiji mogu nadvladati vjetrove usporavanja ekonomije ili viših kamatnih stopa", rekao je jedan od direktora za ulaganja Certuity-a, Dylan Kremer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:04