Илустрација / Принтскрин
08/02/2022 u 07:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обалска стража пуцала на брод са мигрантима, страдала беба из Венецуеле

Власт је навела да је обалска стража у самоодбрани пуцала на моторе брода, пошто је капетану више пута наређено да се заустави и послије његовог покушаја да удари у њихов брод

Беба из Венецуеле је страдала, а њена мајка је повријеђена, када је обалска стража Тринидада и Тобага пуцала на чамац са мигрантима, саопштиле су власти те карипске државе.

У инциденту који се догодио током „безбједносних операција“ на мору, учествовали су припадници обалске страже и трговци људима, навео је премијер Тринидада и Тобага Кит Роули.

Власт је навела да је обалска стража у самоодбрани пуцала на моторе брода, пошто је капетану више пута наређено да се заустави и послије његовог покушаја да удари у њихов брод.

Обалска стража наводи да је тек када се брод напокон зауставио, откривено да су на њему били сакривени илегални мигранти, укључујући мајку са бебом која није давала знаке живота.

Мајка је смјештена у болницу, а власти нису навеле како је беба умрла.

Венецуела је годинама погођена тешком политичком, социјалном и економском кризом која се приписује паду цијена нафте у прошлој деценији и лошем управљању.

Милиони су доспјели у сиромаштво, а због кризе праћене несташицама хране и љекова и хиперинфлацијом, последњих година из земље је отишло више од шест милиона људи, што је око 10 одсто становништва.

Највише људи је емигрирало из Венецуеле у Колумбију, Перу и Еквадор, док последњих година расте број оних који опасном морском рутом покушавају да стигну до САД или до Тринидада и Тобага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:21