/ - ANDRE-FRANCOIS-MCKENZIE-IGYIBHDNTPE-UNSPLASH
29/11/2021 u 08:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обим трансакциjа у криптовалутама пет милиjарди долара

У новом извjештаjу о финансиjскоj стабилности, руски монетарни регулатор jе навео да су Руси међу наjактивниjим учесницима на свjетским тржиштима криптовалута, укључуjући и њихове активности на крипто берзи Бинанс

Укупан годишњи обим трансакциjа у криптовалутама коjе су у овоj години обавили руски грађани износи пет милиjарди долара, показуjу наjновиjи подаци руске централне банке.

У новом извjештаjу о финансиjскоj стабилности, руски монетарни регулатор jе навео, позиваjући се на анкету спроведену у jулу међу наjвећим домаћим банкама, да су Руси међу наjактивниjим учесницима на свjетским тржиштима криптовалута, укључуjући и њихове активности на крипто берзи Бинанс, пише Раша тудеј.

Стручњаци централне банке су указали на ентузиjазам инвеститора према новим технологиjама, као што су блоцкцхаин, смарт уговори, децентрализоване финансиjе и стабле цоин - дигиталне валуте ослоњене на државну валуту, друге криптовалуте, или на златом, преноси Тањуг.

Банка Русиjе jе, међутим, истакла у извjештаjу велике ризике повезане са крипто индустриjом и поручила да ће пажлjиво пратити тржиште.

„Однос између дигиталних валута и финансиjског сектора остаjе ограничен за сада. Брзи раст и широко прихватање дигиталних валута представлjали би повећан ризик како на глобалном нивоу, тако и на руском финансиjском тржишту”, навела jе Банка Русиjе.

Раниjе ове године, централна банка jе упозорила лjуде да се клоне активности с криптовалутама, напомињући да jе то ризик, посебно за оне коjима недостаjе знање у тоj области.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:28