Борис Џонсон / - РТС
09/02/2022 u 14:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављена фотографија која би могла да запечати Џонсонову судбину

Британски премијер је поводом ове оптужбе рекао како су отужбе потпуно погрешне, и како полиција не би требало да дода овај случај у његову истрагу

Премијер Велике Британије поново је у центру скандала, јер је у јавност изашла фотографија на којој он позира са чашом шампањца на традиционалном божићном квизу у децембру 2020. године, у тренутку када су у Британији на снази биле строге мјере против коронавируса које су подразумевале забрану окупљања,пише Nova S.

Нова фотографија недвосмислено показује да се Џонсон забављао на божићном квизу у децембру 2020. године, са отвореном флашом шампањца и особљем које носи капе Деда Мраза. Претходно је речено да ће се традиционални квиз одржати виртуелно.

Британски премијер је поводом ове оптужбе рекао како су отужбе потпуно погрешне, и како полиција не би требало да дода овај случај у његову истрагу .

Иначе, у тренутку када је фотографија снимљена, Лондон је био под строгим ограничењима увдених у циљу спречавања ширења коронавируса.

Влада је тада изричито апеловала на грађанеда се не смеју да се састају или друже на божићним забавама, преноси Гардијан.

Подсјетимо, Џонсон је оптужен да је присуствовао журкама у сједишту владе у вријеме оштрих мјера против корона вируса.

Ипак, Џонсон је одбацио позиве да поднесе оставку због тог скандала названог „партигејт“, уз обећање да ће реформисати начин управљања свог кабинета и инсистирање да се њему и његовој влади може вјеровати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:37