Žair Bolsonaro / - FOTO: EPA
24/11/2022 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbačena Bolsonarova žalba

U utorak, Bolsonarova Liberalna partija (PL) podnijela je žalbu na ishod izbora, tvrdeći da su neki glasovi koji su stigli elektronskim putem neispravni

Šef brazilskog izbornog suda Alešandre de Moraeš odbacio je žalbu partije odlazećeg predsjednika Žaira Bolsonara, koja je iznijela primjedbu na regularnost tokom drugog kruga predsjedničkih izbora održanih u oktobru, na kojima je pobedio Luiz Inasio Lula da Silva.

Moraeš, koji je takođe dio Vrhovnog suda Brazila, kaznio je partije u okviru Bolsonarove koalicije u iznosu od oko 4,2 miliona dolara zbog nepoštovanja izbornih pravila, pokazali su sudski dokumenti.

U utorak, Bolsonarova Liberalna partija (PL) podnijela je žalbu na ishod izbora, tvrdeći da su neki glasovi koji su stigli elektronskim putem neispravni, jer su mašine za prebrojavanje glasova bile neispravne, javljaju agencije.

Eksperti za izbore i politički analitičari ocijenili su da je ovaj pokušaj PL tanak, ali da svakako može da izazove reakciju kod pristalica Bolsonara koji se bune zbog tijesnog poraza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:38