Sana Marin  / -FOTO: PROFIMEDIA
19/08/2022 u 07:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oglasila se finska premijerka nakon lude žurke: Pila sam, ali se nisam drogirala

Bilo je zabavno i prilično divlje, a razočarana sam što je to postalo javno, kazala je premijerka

Finska premijerka Sana Marin izjavila je da nije koristila psihoaktivne supstance tokom žurke u privatnoj kući sa koje su procurjeli video snimci, dodajući da nije uradila ništa loše kada je raspustila kosu i igrala sa prijateljima.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako šest osoba pleše pred kamerom, a među njima je i finska premijerka. 

- Razočarana sam što je to postalo javno. Provela sam veče sa prijateljima. Bilo je zabavno i prilično divlje. Plesala sam i pevala. Nisam lično koristila droge, niti bilo šta drugo osim alkohola- izjavila je Marin.

Nije poznato kada je održana zabava, kojoj su navodno prisustvovale članica parlamenta iz premijerkine Socijaldemokratske partije Ilmari Nurminen i finska pjevačica Alma.

Marin, koja je u decembru 2019. godine sa 34 godine postala najmlađa premijerka Finske ikada, rekla je da svoje slobodno vrijeme provodi sa prijateljima kao i drugi njenih godina i da namjerava da i dalje bude ista osoba kao i prije.

-Nadam se da je to prihvatljivo. Živimo u demokratiji i na izborima svako može da odlučuje o ovim pitanjima- rekla je Marin.

Marin je u julu prisustvovala jednom popularnom finskom rok koncertu.

U decembru je uputila javno izvinjenje nakon što se zabavljala po noćnim klubovima do ranih jutarnjih sati, a nije ponijela službeni telefon zbog čega je propustila upozorenje da je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na kovid-19.

Njen test na koronavirus ipak je bio negativan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:36