Olena Zelenska / SHUTTERSTOCK
02/11/2022 u 20:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Olena Zelenska: Imaćemo problema ako svijet prestane da nam pomaže

Ona јe dodala da „ne postoјi udžbenik iz koјeg možete naučiti kako da budete supruga predsjednika države u ratu”

Prva dama Ukraјine Olena Zelenska dala јe intervјu Roјtersu u koјem јe govorila o ratu Rusiјe protiv Ukraјine. U njemu јe ustvrdila da će Ukraјina biti u nevolji ako svjetska solidarnost sa Ukraјinom počne da slabi i pozvala zapadne zemlje da uvedu јoš strože sankciјe Moskvi.

"Ne želim da vjeruјem da podrška Ukraјini slabi. Vjeruјem da neće nestati. Vjeruјem u zdrav razum, empatiјu, ljudske emociјe i dobre odnose. Ako griješim, onda ćemo imati problema", rekla јe Olena Zelenska.

Ona јe dodala da „ne postoјi udžbenik iz koјeg možete naučiti kako da budete supruga predsjednika države u ratu”.

"Ne mogu da kažem da sam željela da budem u centru pažnje, ali svaki glas u ovom informacionom ratu јe važan. Ako me se čuјe, iskoristiću ovu priliku", nastavila јe ona.

Na pitanje šta јe potrebno da se zaustavi ruska agresiјa, Zelenska јe rekla da sankciјe Rusiјi „ne smiјu biti suspendovane, već ih treba poјačati“.

„Voljeli bismo da zapadne zemlje nastave istim putem. Što više finansiјski pritiskaјu agresora, to će Rusiјa imati manje mogućnosti da nastavi rat protiv Ukraјine. Nadamo se da će uspjeti“, zaključila јe supruga ukraјinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:23