Bijela kuća / - SHUTTERSTOCK
06/04/2023 u 20:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Robert Kenedi Mlađi u trci za Bijelu kuću

Robert Kenedi Mlađi (69) je potomak jedne od najpoznatijih američkih političkih porodica, a izjavu o kandidaturi podnio je Federalnoj izbornoj komisiji u srijedu

Antivakser Robert Kenedi Mlađi najavio je da će se kandidovati za predsjednika SAD. Riječ je o nećaku Džona F. Kenedija i sinu bivšeg američkog senatora Roberta Kenedija. On najprije treba da dobije trku među demokratama, pišu agencije.

Robert Kenedi Mlađi (69) je potomak jedne od najpoznatijih američkih političkih porodica, a izjavu o kandidaturi podnio je Federalnoj izbornoj komisiji u srijedu.

Nekada je bio autor bestselera i pravnik koji se bavio zaštitom životne sredine, ali je prije više od 15 godina postao antivakser. Postao je jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcine, a njegov rad su stručnjaci za javno zdravlje, ali i članovi njegove porodice, opisali kao obmanjujući i opasan.

Kenedijevo protivljenje vakcinaciji je intenzivirano usred pandemije koronavirusa i razvoja vakcine protiv Kovida 19.

Njegova dobrotvorna organizacija protiv vakcina "Children's Health Defense" je više nego udvostručila svoj budžet u 2020.

Kenedi je 2021. objavio knjigu "Pravi Entoni Fauči" u kojoj je optužio prvog epidemiologa SAD da pomaže u "istorijskom državnom udaru protiv zapadne demokratije" i promoviše nedokazane tretmane za Kovid 19 poput "ivermektina".

Kenedi se više puta pozivao na naciste i Holokaust kada je govorio o mjerama usmjerenim na ublažavanje širenja kovida, kao što su obaveza nošenja maski i vakcinacija.

Ponekad se izvinjavao za svoje komentare, poput onog kada je sugerisao da je ljudima 2022. godine bilo gore nego Ani Frank.

Kenedi se pozivao na svoje porodično nasljeđe u svom antivakserskom radu, uključujući ponekad korišćenje slika Džona F. Kenedija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:32