/ - фото: ЕПА
22/09/2022 u 10:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Orban: Sankcije protiv Rusije koje je uvela EU treba ukinuti

Na svojoj Facebook stranici Orban je sa stranačkog sastanka poručio da su briselske sankcije gurnule Evropu u energetsku krizu

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da sankcije protiv Rusije koje je uvela Evropska unija trebaju biti ukinute, prenosi Avaz.ba.

Orban, inače oštar kritičar EU sankcija Moskvi, iznio je svoj stav na zatvorenom sastanku članova svoje stranke u srijedu, ijavion  je provladin list Magyar Nemzet.

Bez sankcija

Premijer je istakao da su sankcije EU podigle cijene plina i inflaciju, a ako bi se te mjere ukinule, cijene plina bi odmah pale za 50 posto, a inflacija bi se također "obuzdala".

- Bez sankcija, Evropa bi mogla povratiti snagu i mogla bi izbjeći prijeteću recesiju - naveo je Orban, ponavljajući svoje ranije stajalište da sankcije više štete Evropi nego Rusiji.

Energetska kriza

On je u julu izjavio da je EU "pucala sebi u pluća" nepromišljenim ekonomskim sankcijama Rusiji, koje, ako se ne povuku, rizikuju uništenje evropske privrede.

Na svojoj Facebook stranici Orban je sa stranačkog sastanka poručio da su briselske sankcije gurnule Evropu u energetsku krizu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:22