Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
24/09/2021 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орбан: Увођење локдауна не би било фер према вакцинисанима

Поводом 4.Демографског самита коjи jе одржан jуче у Будимепшти, Орбан jе рекао да су питања индустриjе, зеленила, дигитализациjе важна, али да будућност лежи у дјеци

Премиjер Мађарске Виктор Орбан рекао jе данас да би нови локдауни због ковида били неправедни према шест милиона људи коjи су ревакцинисани, али уколико би икакве рестрикциjе биле уведене, онда би имунизациони сертификат имао важну улогу.

Орбан jе рекао да постоjи одређен отпор да вакцинациjа буде обавезна и да jе наjбоље што jе могло да се уради то да се начини вакцинациjа за здравствене раднике обавезном, док се приватници охрабруjу да од своjих запослених траже да се имунизуjу, пренијела jе агенциjа МТИ, јављају медији.

Како jе нагласио за национални радио, Мађари не би вољели да им се влада мијеша у лична питања, и "влада jе то примила к знању".

Поводом 4.Демографског самита коjи jе одржан jуче у Будимепшти, Орбан jе рекао да су питања индустриjе, зеленила, дигитализациjе важна, али да будућност лежи у дјеци.

- Ако желимо да видимо нашу земљу као дио Европе, морамо имати породице и дијете. Запад тренутно ниjе самоодржив - рекао jе Орбан.

Када jе ријеч о питањима ЛГБТQ заjеднице, Орбан каже да их разумије.

- И њима jе потребно мјесто под сунцем. Међутим, не може се закон уводити на основу изузетака. Не прихватамо да они желе да подижу нашу дјецу. Ми ћемо их подизати - рекао jе мађарски премиjер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:45