/ - PHOTO BY LILZIDESIGNS ON UNSPLASH
10/02/2022 u 20:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осуђена часна сестра: Крала новац како би отплатила коцкарске дугове

Времешна часна сестра потом је осуђена на годину дана затвора и наложено јој да врати 825.338 долара за одштету

Марy Маргарет Креупер (80) признала је крађу новца док је била директорка школе у ЛА-у, јављају агенције преносе медији.

Марy Маргарет, 80-годишња часна сестра осуђена је на затворску казну након што је прошле године признала да је украла више од 800.000 долара из основне школе како би финансирала своју навику коцкања.

Она је крала новац између 2008. и 2018. док је радила као директорка католичке школе Ст. Јамес у Торранцеу надомак Лос Анђелеса у Калифорнији. Креупер је преусмјеравала школарину и донације на штедни рачун, који је потом користила као фонд за "велике трошкове коцкања у коцкарницама и одређене трошкове кредитних картица".

Креупер је кривотворила мјесечне и годишње извјештаје "како би прикрила своје преваре", саопштило је тужилаштво. Такође је "упутила запосленике школе Ст. Јамес да измијене и униште финансијске записе током школске ревизије", наводи се. У јуну прошле године Креупер је признала кривицу по једној тачки оптужнице за пријевару и једну за прање новца.

Времешна часна сестра потом је осуђена на годину дана затвора и наложено јој да врати 825.338 долара за одштету. "Згријешила сам, прекршила сам закон и немам изговор", рекла је Креупер на суду, преноси Тхе Ассоциатед Пресс.

"Моји поступци били су кршење мојих завјета, мојих заповиједи, закона и, изнад свега, светог повјерења које су ми многи полагали. Била сам у криву и дубоко ми је жао због боли и патње које сам проузрочила многим људима", закључила је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:49