Dobitnik džekpota na lotou / - SCREENSHOT TWITTER
07/11/2022 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osvojio 10 miliona eura na lotou, kupio porše, ferari, kafić

Kursat Y. je medijima rekao da je bio zaboravio na listić lotoa i tek ga je potražio kad je u novinama pročitao da je izvučen džekpot u iznosu 9.927.511,60 eura. Dobitne brojeve je uporedio njegov najbolji prijatelj

Na izvlačenju u loto igri 24. septembra, Kursat Y. (41) iz Dortmunda osvojio je džekpot u iznosu od gotovo 10 miliona eura. Dobitni loto listić uplatio je u dortmundskom kvartu Nordstadt, 22. septembra.

Čiko, kako ga zovu prijatelji, medijima je rekao da je bio zaboravio na listić lotoa i tek ga je potražio kad je u novinama pročitao da je izvučen džekpot u iznosu 9.927.511,60 eura. Dobitne brojeve je uporedio njegov najbolji prijatelj.

Prijatelj ga je potom nazvao i rekao: “Duboko udahni. Ti nisi milioner, ti si multimilioner!”

“Odmah sam otrčao kod roditelja i rekao im za nevjerovatan dobitak. Jedva sam disao, vrištao sam od sreće dok sam trčao ulicama do roditelja. Svi su mislili da sam lud. Kod kuće sam plakao. Rekao sam majci: Mama, mi smo bogati”, rekao je.

Kursat Y. je kazao da je imao 12 godina kad je s roditeljima napustio Tursku i došao u Njemačku. Kada je odrastao, zanat je izučio u ThyssenKrupp AG-u, njemačkom konglomeratu poznatom po proizvodnji djelova za automobile.

“U jednom trenutku sam skrenuo s dobrog puta, upao sam u dugove i godinama igrao lutriju. Dobijao sam, ali i gubio na hiljade eura. Bio sam crna ovca svoje porodice”, rekao je Kursat Y.

Kada je dobio novac od lutrije, dao je otkaz na poslu i kupio ferari, porše, skupocjeni sat i svoj omiljeni kafić.

Lutrija redovno upozorava dobitnike da ne govore o svom dobitku, ali Kursat Y. ne mari. “Svi bi trebalo da znaju koliko sam bogat”, kaže on, prenosi Fenix Magazin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:37