unsplash, ilustracija
05/07/2021 u 21:11 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отето 140 средњошколаца из интерната у Нигерији

Укупно је 165 ђака спавало у интернату у средњој школи Бетел у мјесту Шикун, али нападачи су отели њих 140 док је 25 успјело да побјегне, рекао је за Франс прес Емануел Пол, професор те школе

Наоружани људи напали су ноћас један државни интернат у нигеријској држави Кадуни на сјеверозападу земље и отели 140 средњошколаца, вјероватно да би за њих тражили откуп, рекао је званичник те установе, јављају агеницје, преносе медији.

Укупно је 165 ђака спавало у интернату у средњој школи Бетел у мјесту Шикун, али нападачи су отели њих 140 док је 25 успјело да побјегне, рекао је за Франс прес Емануел Пол, професор те школе.

Он је рекао да су наоружани људи прескочили ограду да би ушли у школу и да све указује да су дошли пјешице.

То је трећи већи напад изведен у Кадуни у посљедња три дана. У недјељу је најмање осам запослених у болници у тој држави отето, према наводима полиције, док локални извори наводе да је 15 особа отетето, међу којима двије болничарке и њихова беба.

У недјељу је убијено седам особа у спорадичним нападима на оближње мјесто, рекао је безбједносни званичник владе нигеријске државе Кадуне.

Криминалне групе, које власти називају бандитима, тероришу становништво на сјеверозападу и у центру Нигерије, нападају села, краду стоку и на путевима отимају мјештане или путнике.

Акције спроводе из кампова у шуми Ругу која се протеже кроз нигеријске државе Замфара, Кацина, Кадуна и Нигер.

У посљедње вријеме те криминалне групе почеле су да нападају школе и универзитете, уз масовно отимање ђака за које послије траже откуп да би их ослобдили. Више од 1.000 дјеце, адолесцената и студената отето је од децембра, а неки од њих су још у рукама отмичара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:45