Алек Болдвин / - РТРС
25/10/2021 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Откривено ко jе дао пиштољ Алеку Болдвину коjим jе убио директорку

Вијест да jе глумац Алек Болдвин убио директорку фотографиjе Халину Хачинс и ранио редитеља шокирала jе свјетску jавност

Поjављуjу се нове информациjе у случаjу смрти директорке фотографиjе Халине Хачинс, коjу jе на филмском сету убио холивудски глумац Алек Болдвин из пиштоља коjи jе требало да буде реквизит у филму.

Пиштољ jе Болдвину дао помоћник редитиља Деjв Халс. У медиjима jе било обjављено да, према ономе што jе унесено у судске записнике, он ниjе знао да jе у пиштољу права мунициjа.

Болдвину jе пиштољ, наводи се, предао уз ријечи да jе "оружjе хладно", што филмским жаргоном значи да у њему нема мунициjе.

image

Алек Болдвин

- фото: Википедија

Ипак, сада се поjављуjу нови детаљи о Халсу, коjи би могли бацити ново свјетло на трагедиjу.

Како пише Си-Ен-Ен, на Халса су се чланови филмских екипа жалили на двије претходне филмске продукциjе, 2019. године, због проблема са безбједношћу на снимању и због његовог понашања на сету. То су Си-Ен-Ену рекле двије особе коjе су с њим блиско сарађивале.

Притужбе против помоћника редитеља Деjва Халса укључуjу непоштовање безбједносних протокола за кориштење оружjа и пиротехнике, блокирани противпожарни излази и примјере непримјереног с*ксуалног понашања на радном мјесту.

Меги Гол, лиценцирана пиротехничарка коjа ради на производњи реквизита за филмске сетове, рекла jе у изjави за Си-Ен-Ен да jе током рада на антологиjскоj сериjи Into the Dark 2019. године Халс занемарио одржавање безбједносних састанака и ниjе наjавио филмскоj екипи присуство ватреног оружjа на снимању, што jе морао да учини, према безбједносним протоколима. 

- Jедини разлог зашто jе екипа била свјесна да jе присутно оружjе био jе таj што jе помоћник маjстора реквизита од Деjва захтијевао да се то обjављуjе - каже Гол. 

Она додаjе да jе маjстор реквизита, онда када jе пиштољ био потребан за снимање, то редовно обjављивао, као и то да ли jе ријеч о пластичноj или гуменоj реплици. 

Маjстор реквизита jе, наводи она, често опомињао Халса да ниjе враћао реквизите, укључуjући оружjе, те да jе пропуштао да даjе безбједносна саопштења.

Гол такође описуjе ситуациjу када jе лиценцираном пиротехничару на сету требала хитна медицинска интервенциjа, а Халс jе од ње тражио да настави са снимањем.

Халс Си-Ен-Ену ниjе одговорио на питање да одговори на оптужбе на његов рачун.

Иначе, jош jе jедан члан филмске екипе, коjи jе затражио да остане анониман наводно у страху од освете, потврдио је изjаве Меги Гол, рекавши да су састанци о безбједности коjе jе Халс одржавао били кратки и да се Халс питао зашто се уопште одржаваjу, jер се увијек користи исто оружjе. 

И он и Гол су Си-Ен-Ену рекли за jош jедан случаj у коjем jе Халс, како тврде, инсистирао на наставку снимања на мјесту гдје jе дошло до олуjе, гдје су електрична свјетла додиривала блато, жице су биле изложене киши, а чланови екипе су се плашили за своjу безбједност.

Гол jе изнијела и оптужбе за Халсово с*ксуално недолично понашање, за коjе jе рекла да ниjе поднијела службену притужбу, али да jе већ унапријед била упозорена да се чува Халса.

Ништа превише екстремно, али чланови екипе, оба пола, осјећали су се неугодно због Халсових додира по леђима, струку, раменима.

Гол jе рекла да се пожалила генерално на Халса и оно што се догађа на сету, али да Blumhouse Productions, колико зна, нису ништа подузели по њеним притужбама. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:15