/ - илустрација
25/11/2022 u 22:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pacovi na sjeveru Indije pojeli 500 kilograma kanabisa

I ovo, navodno, nije prvi put da su pacovi udarili na zaplijenjeni kanabis

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije optužili su pacove da su pojeli oko 500 kilograma kanabisa, zaplijenjenih od dilera droge i pohranjenih u policijskim skladištima, piše Si-En-En (CNN).

-Pacovi su male životinje i ne plaše se policije- ocijenio je sud u gradu Matura u saveznoj državi Utar Pradeš pošto je saznao da lokalna policija nije u mogućnosti da mu dostavi gotovo 200 kilograma konfiskovanog kanabisa koji je trebalo da posluži kao dokaz u jednom postupku. 

Iz sudskih dokumenata se vidi da je od policije zatraženo da dostavi 386 kilograma kanabisa, ali je tužilaštvo u obraćanju sudu naglasilo da bi više od 700 kilograma marihuane uskladištenih po raznim policijskim stanicama u Maturi moglo biti na udaru - najezde pacova.

I ovo, navodno, nije prvi put da su pacovi udarili na zaplijenjeni kanabis. U presudi je navedena tvrdnja policije da su pacovi krivi za unišenje više od 500 kilograma kanabisa koji su zaplenjeni u raznim akcijama i potom pohranjeni u dvije policijske stanice.

Sud je potom dao uputstvo policiji da kanabis ili proda ili da ga se otarasi.

"Pacovska je prijetnja prisutna u gotovo svim policijskim stanicama. Prema tome, neophodne su mjere da se konfiskovani kanabis obezbijedi", navodi se u sudskom dokumentu.

Međutim, iskazi u vezi sa redosljedom događaja nakon što su pacovi, navodno, konzumirali kanabis čine se pomalo maglovitim.

Poslije zaključenja sudskog postupka, policijski nadzornik grada Mature Martland Prakaš Sing rekao je SNN-u da je kanabis zapravo "uništen u pljuskovima i poplavama" a ne djelatnošću pacova.

"Nigdje se pacovi ne spominju (u izvještaju podnijetom sudu). Policija je jedino pomenula da je zaplijenjeni kanabis uništen u pljuskovima i polavama", rekao je Sing.

Ukoliko su pacovi uistinu krivi za ono što im se stavlja na teret, sada bi se mogli ponašati opušteno, ocjenjuje SNN i dodaje da je studija Univerziteta Britanska Kolumbija iz 2016. godine pokazala da glavni psihoaktivni sastojak marihuane, a to je kanabis, pacove čini - lijenjim.

Istraživači su obučili 29 pacova da izvedu eksperiment u kojem ovi glodari biraju između jednostavnijeg ili težeg zadatka kako bi dobili poslasticu kao nagradu.

Pacovi su po pravilu birali teži zadatak, koji sa sobom nosi i veću nagradu. Međutim, kada bi im bila data marihuana, isti pacovi bi odabrali lakši zadatak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 02:47