/ - FOTO. FEJSBUK
27/10/2022 u 23:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pad osnivača Fejsbuka: Zakerberg za godinu dana izgubio 11 milijardi dolara

Meta i Zakerberg su takođe nagovijestili da će doći do daljeg pada prodaje tokom tekućeg kvartala, u suštini potvrđujući da će pad biti trend, a ne anomalija

Bogatstvo Marka Zakerberga palo je za 11 milijardi dolara nakon što je kompanija Meta drugi kvrtal zaredom prijavila razočaravajući prihod. Time je njegov ukupni gubitak bogatstva dostigao više od 100 milijardi dolara za samo 13 mjeseci.

Meta je prijavila pad prihoda drugi uzastopni kvartal ove nedelje, a kako javljaju mediji, kompanija se borila da dođe na prvo mjesto nakon što je uložila 70 milijardi dolara u metaverzum, svoj impresivni virtuelni svijet koji je ismijavan jer nije uspio da privuče korisnike, prenosi Dejli mejl.

Neki od investitora kompanije zabrinuti su da Meta troši previše novca i zbunjuje ljude svojim fokusom na metaverzum, koncept virtuelne, mješovite i proširene stvarnosti.

Meta i Zakerberg su takođe nagovijestili da će doći do daljeg pada prodaje tokom tekućeg kvartala, u suštini potvrđujući da će pad biti trend, a ne anomalija.

- Iako se suočavamo sa kratkoročnim izazovima u pogledu prihoda, osnove su tu za povratak snažnijem rastu prihoda. Približavamo se 2023. godine sa fokusom na određivanju prioriteta i efikasnosti koji će nam pomoći da se krećemo u trenutnom okruženju i postanemo još jača kompanija - navodi se u saopštenju.

Iz Mete su poručili da će nivo zaposlenih ostati otprilike isti kao u tekućem kvartalu, što je promjena u odnosu na prošlogodišnji dvocifreni rast radne snage.

Kompanija je imala oko 87.000 zaposlenih 30. septembra, što je povećanje od 28 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:11