Petkov / Foto: YULIYA LAZAROVA/DNEVNIK
22/06/2022 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pala Vlada u Bugarskoj

Na zahtjev opozicije, bugarski parlament je raspravljao o povjerenju vladi, na čelu sa Petkovim, zbog njene fiskalne i ekonomske politike

Parlament u Sofiji izglasao je nepoverenje vladi Кirila Petkova, čiju su smjenu zatražili poslanici opozicije tvrdeći da politika njegovog kabineta vodi državu u bankrot.

Osim ekonomije, teme sukoba su i veto na početak pregovora Sjeverne Makedonije sa Evropskom unijom, ali i borba protiv korupcije.

Na zahtjev opozicije, bugarski parlament je raspravljao o povjerenju vladi, na čelu sa Petkovim, zbog njene fiskalne i ekonomske politike.

Agencija Rojters prenosi da je vlada izgubila na glasanju, sa 116 glasova podrške nasuprot 123 glasa za nepovjerenje vladi.

Protivnici bugarskog premijera pominjali su i izdaju nacionalnih interesa, tvrdeći da se premijer sa zapadnim diplomatama dogovorio da Sofija, konačno, skine veto sa početka pregovora Sjeverne Makedonije i EU, a da se bugarski zahtjevi "utope" u preduslove koje Makedonci moraju da ispune kako bi napredovali ka članstvu u EU

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:49