фото: Амбасада Палестине / - фото: Амбасада Палестине
11/05/2022 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Палестина осудила убиство новинарке

- Министарство држи одговорним екстремистичког израелског премијера Бенета потпуно и непосредно одговорним за овај гнусни злочин - наводе они

Министарство вањских послова најоштрије осуђује гнусни злочин који су намјерно починиле окупационе снаге, а који је довео до убиства палестинске дописнице Ал-Јазеере Шерин Абу Аклех и тешког рањавања новинара Али ал-Самуда док су јутрос извјештавали о бруталној израелској агресији у граду Џенину.

Како је саопштено из Амбасаде Палестине овај злочин дио је погубљења која се дешавају на терену против овог народа, а посебно против новинара, у систематском покушају Израела да ућутка глас истине и да прекрије злочине израелске окупације.

- Министарство држи одговорним екстремистичког израелског премијера Бенета потпуно и непосредно одговорним за овај гнусни злочин.  Министарство позива специјализоване медијске организације и организације за људска права да хитно документују овај гнусни злочин и да га доставе међународним судовима, посебно Међународном кривичном суду. Министарство такође позива све земље да осуде овај злочин и предузму практичне кораке како би израелску владу позвали на одговорност - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:41