/ - FOTO: UNSPLASH - AMIR HANNA PALESTINA. GAZA, ILUSTRACIJA
29/02/2024 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Palestinsko Predsjedništvo: Oštro osuđujemo masakr nad civilima koji su pokušali da dođu do malo hrane

Oštro osuđujemo gnusni masakr koji je rezultirao ubistvom više od 150 palestinskih civila, a koji je jutros izvela izraelska okupaciona vojska nad nedužnim građanima koji su čekali dolazak kamiona humanitarne pomoći u gradu Gaza, navode u saopštenju

Palestinsko predsjedništvo oglasilo se povodo novog masakra nad palestinskim civilima koji su čekali na humanitarnu pomoć u gradu Gaza.

- Oštro osuđujemo gnusni masakr koji je rezultirao ubistvom više od 150 palestinskih civila, a koji je jutros izvela izraelska okupaciona vojska nad nedužnim građanima koji su čekali dolazak kamiona humanitarne pomoći u gradu Gaza.Ovaj novi masakr počinjen je nad civilima koji su rizikovali svoje živote pokušavajući da dođu do male količine hrane i on je sastavni dio izraelskog genocidnog rata protiv palestinskog naroda, koji je rezultirao ubijanjem više od 30 hiljada Palestinaca većinom žena i djece - navode u saopštenju Ambasade Palestine u Podgorici.

Dodaju da Izrael, okupaciona sila, u potpunosti je odgovorna za ovaj gnusni zločin i odgovaraće pred međunarodnom pravdom.

- Osuđujemo međunarodnu neaktivnost koja ohrabruje Izrael da ustraje u činjenju još monstruoznijih zločina u blatantnom kršenju međunarodnih zakona. Pozivamo na hitnu međunarodnu intervenciju kako bi se zaustavio ovaj genocidni rat i pozivamo Sjedinjene Američke Države da prekinu svoju bezuslovnu podršku Izraelu - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:39