Papa Franjo / - FOTO: EPA/EFE
30/03/2023 u 22:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa Franjo dobro reaguje na tretman

On je juče primljen u bolnicu, zbog, kako je rečeno, respiratorne infekcije, nakon što je prethodnog dana imao poteškoća sa disanjem

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, koji se od juče nalazi u bolnici u Rimu, dobija tretman antibioticima za bronhitis što je dovelo do "jasnog poboljšanja" njegovog zdravstvenog stanja, saopštio je danas medicinski tim u rimskoj bolnici Đemeli, javljaju agenicje prenose medeiji.

Osamdesetšestogodišnji papa dobija tretman antibioticima koji je dao željene rezultate, naveo je medicinski tim u saopštenju, prenio je Vatikan.

Kako je navedeno, papa bi mogao da izađe iz bolnice "narednih dana".

On je juče primljen u bolnicu, zbog, kako je rečeno, respiratorne infekcije, nakon što je prethodnog dana imao poteškoća sa disanjem.

Papa Franji, kojem je u mladosti odstranjen dio plućnog krila, nije zaražen korona virusom, ali će ostati u bolnici nekoliko dana, juče je saopštio Vatikan.

Papa bi u nedjelju trebalo da održi službu povodom praznika Cveti, a za sada nije poznato da li će njegovo zdravstveno stanje uticati na obilježavanje Uskršnjih praznika od 6. do 9. aprila.

Jučerašnja hospitalizacija pape Franja prva je od jula 2021, kada su mu odstranjeno 33 centimetra debelog crijeva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:36