Papa Franjo / - FOTO: EPA/EFE
24/09/2023 u 09:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa Franjo: Ne možemo se igrati patnjom ukrajinskog naroda

Papa je priznao da je razočaran što diplomatske inicijative Vatikana nisu urodile plodom, ali je ocijenio da iza sukoba između Rusije i Ukrajine stoji i industrija oružja

Papa Franjo kaže da je industrija oružja ključni pokretač patnje ukrajinskog naroda, ali ističe da će i uskraćivanje oružja sada nastaviti njihovu patnju.

Papa je priznao da je razočaran što diplomatske inicijative Vatikana nisu urodile plodom, ali je ocijenio da iza sukoba između Rusije i Ukrajine stoji i industrija oružja.

Papa je opisao paradoks koji je od Ukrajine napravio, kako je rekao, mučenički narod, navodeći da su u početku mnoge zemlje Ukrajini davale oružje, a sada ga uzimaju, javljaju agencije.

“Sada sam vidio da se neke zemlje povlače i ne daju oružje”, rekao je papa, dodajući da će to pokrenuti proces patnje ukrajinskog naroda, što je bila očigledna opaska na najavu poljskog premijera Mateuša Moravjeckog da Poljska više neće slati oružje Ukrajini.

“Ne možemo se igrati patnjom ukrajinskog naroda”, rekao je papa Franjo, ističući da je potrebno pomoći da se stvari riješe na načine koji su mogući.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 16:49