/ -FOTO: ANSA
28/12/2021 u 21:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Папа савјетује супружнике: "Хвала" и "Извини" су чаробне ријечи

Запамтите и да опрост лијечи сваку рану, казао је римокатолички поглавар

Настојећи да охрабри брачне партнере уз констатацију да је пандемија погоршала неке породичне проблеме, римокатолички поглавар папа Фрањо је позвао парове да потраже помоћ и да увијек памте три кључне ријечи које су важне за институцију брака.

Kључне речи у браку, према мишљењу папе, јесу "молим", "хвала" и "извини".

Папа је у поруци брачним паровима навео да су закључавање и карантин приморали породице да проводе више времена заједно.

Како каже, примијетио је и да је такво „наметнуто" заједништво повремено тестирало стрпљење родитеља и браће и сестара, а у неким случајевима довело до потешкоћа.

- Постојећи проблеми су се погоршавали, стварајући сукобе који су у неким случајевима постали готово неподношљиви. Многи су чак доживјели и прекид везе- написао је папа.

Kао решење, понудио је блискост тим породицама и подсетио родитеље да развод брака посебно тешко пада дјеци, која на родитеље гледају као на сталан извор стабилности, љубави, повјерења и снаге.

- Развод брака изазива огромну патњу, јер су многе наде порушене, а неспоразуми могу да доведу до свађа и повреда које се не могу лако излијечити - навео је папа. 

Додао је да дјеца на крају морају да трпе бол што своје родитеље више не виде заједно.

- Родитељи треба да наставе да траже помоћ како би покушали да превазиђу сукобе, укључујући и молитву. Запамтите и да опрост лијечи сваку рану. После сваке свађе, не дозволите да се дан заврши без мира- поручио је папа Фрањо.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:01