Папа Фрања / - интернет
15/09/2021 u 17:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Папа одржао мису пред десетинама хиљада вјерника у Словачкоj

Током мисе папа Фрања jе апеловао на вјернике да отворе своjа срца за саосјећање и живе у вјери "и идентификуjу се са онима коjи су повријеђени, пате или су присиљени да носе тежак крст"

Папа Фрања одржао jе данас у словачком граду Састину мису на отвореном пред десетинама хиљада вјерника упркос пандемиjи корона вируса и позвао их да потраже оне коjима jе потребна помоћ и помогну им.

Гомила Словака, без маски, поздрављала jе папску поворку кроз град Састин удаљен око 15 километара од западне границе Словачке машући поглавару римокатоличке цркве, преноси АП, јавља Блиц.рс.

Организатори тврде да jе миси присуствовало 60.000 људи, наjвише током папине четвородневне посјете Словачкоj.

У месту Састин jе словачко светилиште Госпе Ззалости, посвећено Девици Мариjи, наjважниjе у тоj земљи где се своjевремено папа Jован Павле ИИ молио 1995. године.

Сваког 15. септембра ходочасници из Словачке хрле у Састин на празник Словачке заштитнице, а неки су ове године ноћили на отвореном како би заузели што боље мјесто пред долазак папе.

Током мисе папа Фрања jе апеловао на вјернике да отворе своjа срца за саосјећање и живе у вјери "и идентификуjу се са онима коjи су повријеђени, пате или су присиљени да носе тежак крст".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:02