/ - PAPA FRANJA/ - SHUTTERSTOCK
22/02/2023 u 18:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa osudio "apsurdan i svirepi" rat u Ukrajini

Dvadesetčetvrti februar će obilježiti prvu godišnjicu invazije Ukrajine, godinu dana apsurdnog i svirepog rata, jedna tužna godišnjica, rekao je papa poslije svoje redovne nedjeljne audijencije u Vatikanu

Papa Franjo uputio je danas novi apel za mir u Ukrajini i osudio "apsurdan i svirepi" rat u toj zemlji dva dana pred godišnjicu početka ruske invazije, navodeći da "pobjeda izgrađena na ruševinama neće nikad biti prava pobjeda".

"Dvadesetčetvrti februar će obilježiti prvu godišnjicu invazije Ukrajine, godinu dana apsurdnog i svirepog rata, jedna tužna godišnjica", rekao je papa poslije svoje redovne nedjeljne audijencije u Vatikanu.

Osamdesetšetogodišnji papa je rekao da poziva sve koji imaju autoritet nad zemljama "da se angažuju konkretno da okončaju sukob, postignu primirje i počnu mirovne pregovore".

Dodao je da bilans umrlih, ranjenih, izbjeglica, ekonomske i socijalne štete govori samo po sebi.

Papa je protekle godine uputio brojne apele za mir, istovremeno nastojeći da se održi dijalog sa Moskvom.

"Da li Gospod može da oprosti toliko zločina i nasilja?.. Ostanimo bliski mučeničkom ukrajinskom narodu koji nastavlja da pati, i tražimo da se sve učini da se zaustavi rat", rekao je papa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:57