Papa Franja / - SHUTTERSTOCK
29/04/2023 u 16:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa pozvao Mađarsku da pokaže milosrđe prema svima

Papa je tokom drugog dana posjete Mađarskoj koja je podigla ograde na granicama da bi spriječila ulazak migranata, u crkvi Svete Jelisavete u Budimpešti razgovarao sa izbjeglicama i siromašnima

Poglavar Rimo-katoličke crkve papa Franjo zahvalio je Mađarima na tome što su primili izbjeglice iz Ukrajine i pozvao ih da pomognu i drugima.

Papa je tokom drugog dana posjete Mađarskoj koja je podigla ograde na granicama da bi spriječila ulazak migranata, u crkvi Svete Jelisavete u Budimpešti razgovarao sa izbjeglicama i siromašnima.

Papa je podsjetio da Jevanđelje upućuje hrišćane da pokažu ljubav i saosjećanje prema svima, posebno onima koji doživljavaju siromaštvo i bol, čak i prema onima koji nisu vjernici.

- Ljubav... može pomoći da se iz društva, iz naših gradova i mjesta u kojima živimo, iskorene zlo, ravnodušnosti i sebičnosti - rekao je on, prenose agencije.

Osamdesetšestogodišnji papa je juče po dolasku u Budimpeštu pred mađarskim premijerom Viktorom Orbanom osudio "rigidnost", zatvarenost i na tendenciju vraćanju migranata.

Sukob u susednoj Ukrajini je tema koja se provlači ovom posjetom poglavara Rimokatoličke crkve Mađarskoj, već drugom za dvije godine.

Papa je pohvalio Mađarsku katoličku crkvu jer pomaže ljudima koji bježe od rata i pozvao na nastavak dobročinstva prema svima kojima je pomoć potrebna.

On planira da svoju posjetu sjutra završi misom na otvorenom i govorom na Katoličkom univerzitetu "Pazmani Pete"r u Budimpešti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:10