/ - FOTO: FEJSBUK
16/11/2022 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa zabrinut: Bože, požuri i zaustavi rat u Ukrajini

Da prevlada želja za mirom u mučeničkoj Ukrajini, kako bi se izbjegla eskalacija i otvorio put dijalogu i prekidu vatre, poručio je poglavar Rimokatoličke crkve

Rimokatolički poglavar papa Franjo osudio je danas poslednji talas raketnih napada na Ukrajinu, pozivajući na prekid vatre kako bi se izbjegla dalja eskalacija sukoba, zamolivši Boga da "požuri" u zaustavljanju rata.

Papa je održao govor na opštoj audijenciji na Trgu svetog Petra, poručivši da je u boli i sa zabrinutošću saznao o novom i još snažnijem raketnom udaru na Ukrajinu koji je izazvao smrt i nanio veliku štetu civilnoj infrastrukturi.

- Molimo se da Gospodin preobrati srca onih koji se još uvijek uzdaju u rat, te da prevlada želja za mirom u mučeničkoj Ukrajini, kako bi se izbjegla eskalacija i otvorio put dijalogu i prekidu vatre- dodao je on. 

Nekoliko minuta kasnije je govoreći o Ukrajini kratko rekao: „Možemo se moliti za Ukrajinu i reći – ‘Bože, požuri'“.

Rusija je juče lansirala 110 projektila i 10 dronova iranske proizvodnje na Ukrajinu, objavio je glavni štab ukrajinske vojske.

Papa je prošlog mjeseca direktno zamolio ruskog predsjednika Vladimira Putina da zaustavi „spiralu nasilja i smrti“ u Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 08:02