Patrijarh Kiril  / foto: SPUTNIK/VLADIMIR ASTAPKOVIč
27/02/2023 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Kiril: Donbas je prva linija odbrane „ruskog svijeta“ i neodvojivi dio Rusije

Oni koji pretenduju na dominaciju nad drugima, znaju da dok postoji Rusija, neće moći dominirati, kazao je on

Donbas je danas prva linija odbrane Rusije i važno je da omladina koja tamo živi shvati da je u toku pravedna borba za istorijsko nasleđe zemlje, rekao je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Patrijarh se juče sastao sa mladim sportistima Donbasa u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Na susret sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve došlo je 190 djece iz sportskih kampova.

- Donbas je danas prva linija odbrane ′ruskog svijeta′. To je istureni dio Rusije. Odlično je to što je Rusija stala u zaštitu interesa Donbasa i nije dozvolila sprovođenje planova koje su imali naši protivnici. Donbas je organski neodvojivi dio Rusije. Važno je da ste vi, mladi ljudi, bili nosioci ovog pogleda na svijet, ovog samorazumijevanja. Jako bih volio da omladina Donbasa, djeca Donbasa shvate da je borba koja je sada u toku pravedna. Zato što je to povezano sa zaštitom tog istorijskog nasleđa koje je dio ruske države, mislim na pripadnost Donbasa ruskoj državi - obratio se patrijarh.

Patrijarh je naglasio da je Donbas sada zajedno sa Rusijom, što je razlog da se sa uvjerenjem gleda u budućnost.

- Rusija ne napušta svoje, Rusija je u stanju da zaštiti i pomogne. Da biste se branili, morate da budete uvjereni u ispravnost svog postupka, mi smo apsolutno sigurni u ispravnost naše stvari. ′Ruskog svijeta′ ima mnogo neprijatelja i uvijek ih je imao. Postoji nekoliko razloga za to, prvi: Rusija je jaka. Oni koji pretenduju na dominaciju nad drugima, znaju da dok postoji Rusija, neće moći dominirati. Rusija će uvijek imati snage da kaže: Stanite, ne vrijeđajte slabe- zaključio je patrijarh

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 22:33