КОРОНА ВИРУС, ИЛУСТРАЦИЈА / - РТРС
16/01/2022 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пекинг пријавио први локални случај омикрон соја корона вируса

Ова инфекција пријављена је мање од три недјеље пред почетак Зимских олимпијских игара, предвиђен 4. фебруара, и око двије недјеље уочи прослава Лунарне Нове Године у Кини

Пекинг је пријавио први локални случај заразе омикрон сојем коронавируса, преносе државни медији неколико недјеља пред предвиђени почетак Зимских олимпијских игара у том граду. Инфицирана особа живи и ради у Хајдану, сјеверозападном кварту града, и није путовала ван Пекинга посљедње двије недјеље.

Та особа је имала симптоме у четвртак и тестирана је у петак на ковид-19, навели су званичници на конференцији за новнаре јуче када су потврдили инфекцију. Стамбени комплекс гдје живи заражена особа у Пекингу и мјесто гдје ради су изоловани и власти масовно тестирају на корона вирус особе повезане са обије локације. Око 2.430 људи тестирано је до суботе увече, према државном листу Глобал тајмс, преноси Н1.

Ова инфекција пријављена је мање од три недјеље пред почетак Зимских олимпијских игара, предвиђен 4. фебруара, и око двије недјеље уочи прослава Лунарне Нове Године у Кини. До сада је у Кини више градова пријавило инфекције омикрон сојем вируса, укључујући Шангај, западни град Сијан, градове у јужној провинцији Гуангдонг, међу којима су Џухаи и Џонгшан и град Тијанђин који се налази 30 минута од Пекинга брзим возом.

Званичници широм земље позвали су становнике да остану у својим градовима за новогодишње празнике и да не путују код родбине у градове гдје су рођени. Кина примјењује строгу политику “нула ковида” према којој власти закључавају резиденцијалне комплексе и чак цијеле градове као што је Сијан када се открије локално жариште заразе, у настојању да искорјене епидемију у заједници.

Кина је у суботу пријавила 119 новоинфицираних корона вирусом, од којих је 65 домаћих случајева заразе. Земља је пријавила 104.864 инфицираних од почетка пандемије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:48