Nensi Pelosi / - SHUTTERSTOCK
08/09/2023 u 21:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pelosi odbacila spekulacije o penziji, najavila novu kandidaturu za Kongres

Pelosi je bila demokratska predsjednica donjeg doma američkog Kongresa, a u novembru prošle godine je podnijela ostavku kao šefica demokrata u tom domu

Bivša šefica demokratske većine u donjem domu američkog Kongresa Nensi Pelosi rekla je da će se kandidovati ponovo za svoje mjesto u Kongresu kao predstavnica Kalifornije na izborima 2024, odbacujući spekulacije o odlasku u penziju.

„Naša zemlja treba da pokaže svijetu da naša zastava i dalje sija. Zato ću se ponovo kandidovati“, rekla je Pelosi (83) preko društvene mreže X.

Ona je ovo izjavila pred saveznicima u okrugu San Franciska, koji je predstavljala više od 35 godina.

Njena odluka je objavljena u trenutku kada republikanci kontrolišu donji dom američkog Kongresa, ali sa tijesnom većinom. Demokrate vjeruju da imaju šansu da povrate vođstvo u donjem domu 2024. kada će predsjednik Džo Bajden da se kandiduje za drugi mandat.

Pelosina objava zaustavlja govor o njenom odlasku u penziju, a ona je i dalje uticajni vođa, važna partijska ličnost i jaka u prikupljanju sredstava za demokrate.

Objava takođe dolazi u trenutku kada se Amerikom vode žustre rasprave o starenju političara, predsjednik Džo Bajden ima 80 godina, njegov rival Donald Tramp 77.

Pelosi je bila demokratska predsjednica donjeg doma američkog Kongresa, a u novembru prošle godine je podnijela ostavku kao šefica demokrata u tom domu, navodeći da želi da ostavi mjesto novoj generaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:52