/ - Arhiva
18/06/2023 u 21:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pens: Ako Rusi pobijede u Ukrajini, neće stati

Prema njegovim riječima, trenutni skepticizam među Amerikancima u pogledu vojne podrške Ukrajini je „odraz nepovjerenja u predsjednika Džozefa Bajdena kao vrhovnog komandanta“

Bivši potpredsjednik SAD i jedan od kandidata za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke na izborima 2024. godine Majk Pens smatra da je neophodno nastaviti pružanje podrške Ukrajini, jer očekuje da će, ukoliko Kijev bude poražen, ruska vojska preći granicu neke članice NATO.

- Ako Rusija pobijedi Ukrajinu, očekujem da neće proći mnogo vremena prije nego što ruska vojska pređe još neku granicu, kada će i naši muškarci i žene u uniformama morati da idu u borbu - rekao je Pens u intervjuu televiziji NBC, prenosi Sputnjik.

On je pojasnio da bi tada moglo da se radi o prelasku granice „saveznika u NATO – Poljske, Estonije, Letonije ili Litvanije”.

Prema njegovim riječima, trenutni skepticizam među Amerikancima u pogledu vojne podrške Ukrajini je „odraz nepovjerenja u predsjednika Džozefa Bajdena kao vrhovnog komandanta“.

- U našem nacionalnom interesu je da ruska vojska bude potisnuta iz Ukrajine, a ne da Bajden priča o sjajnim demokratskim ciljevima - rekao je Pens, dodajući da će to, takođe, poslati signal Kini uvezi sa Tajvanom i cijelim azijsko-pacifičkim regionom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:53