Donald Tramp / - EPA
16/03/2024 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pens o Trampu: Ne mogu ga podržati čiste savjesti

Bivši američki potpredsjednik Majk Pens rekao je "da ne može čiste savjesti" da podrži nekadašnjeg šefa Donalda Trampa u izbornoj trci, ali je takođe poručio da neće glasati ni za aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena.

- Donald Tramp slijedi i artikuliše agendu koja je u suprotnosti sa konzervativnom politikom kojom smo vladali tokom naše četiri godine. Zato ne mogu mirne savjesti da podržim Trampa u ovoj kampanji - rekao je Pens za Foks njuz, prenosi CNN.

Naveo je i da ova njegova izjava ne bi trebalo da bude iznenađenje, kao i da je ponosan na vrijeme kada su zajedno bili na vlasti, prenosi N1.rs.

- Nevjerovatno sam ponosan na rezultate naše administracije. To je bio konzervativni rekord koji je Ameriku učinio prosperitetnijom i sigurnijom - istakao je Pens.

Pens se kandidovao na unutarstranačkim izborima, ali je svoju kandidaturu okončao u oktobru prošle godine.

- Tokom moje predsjedničke kampanje, jasno sam stavio do znanja da postoje duboke razlike između mene i predsjednika Trampa po nizu pitanja. I ne samo naše razlike u mojim ustavnim obavezama koje sam obavljao 6. januara - rekao je Pens.

Takođe je naveo i da Trampovi najnoviji komentari o Kini i protivljenju zabrani Tik-toka u SAD takođe oslikavaju preokret njegovom nekadašnjem snažnom protivljenju društvenim medijima koje kontrolišu Kinezi.

Pens je naglasio da ni u kom slučaju neće glasati ni za aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena.

- Kako ću glasati kada se zavjesa zatvori – to ostavljam za sebe - rekao je Pens.

Do razmimoilaženja između Pensa i Trampa došlo je nakon izbornog poraza 2020. godine i upada Trampovih pristalica u zgradu Kapitola. Pens je tada osudio taj potez.

Sa druge strane, Tramp smatra da bi Pens trebalo da ga podrži u izbornoj trci.

- Odabrao sam ga, napravio sam ga potpredsjednikom. Ali ljudi u politici mogu biti veoma nelojalni - istakao je Tramp.

Aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden i bivši predsjednik Donald Tramp osigurali su predsjedničke nominacije svojih stranaka za izbore. To znači da će se stari rivali ponovo susresti na izborima za predsjednika SAD 5. novembra ove godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:31