Majk Pens / - FOTO: PRINTSKRIN
15/11/2022 u 11:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pens: Trampova retorika bila "nepromišljena"

Predsjednikove riječi su bile nepromišljene, kao i njegovi postupci. Predsjednikove riječi tog dana na skupu (prije nereda) ugrozile su mene i moju porodicu i sve u zgradi Kapitola, poručio je Pens

Bivši potpredsjednik Majk Pens rekao je da je retorika bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trampa bila "nepromišljena" dok je gomila njegovih pristalica upadala u Kapitol u januaru prošle godine

- Mislim, predsjednikove riječi su bile nepromišljene. Bilo je jasno da je odlučio da bude dio problema - rekao je Pens za ABC u emisiji "World News Tonight".

Pens je otkrio kako je bio bijesan zbog Trampovog tvita dok se pobuna odvijala, kada je bivši predsjednik rekao da "nije imao hrabrosti da uradi ono što je trebalo da se uradi" nakon što je odbio pritisak da ne potvrdi pobjedu predsjednika Džoa Bajdena.

- Okrenuo sam se svojoj kćerki, koja je stajala u blizini, i rekao sam: 'Nije potrebna hrabrost da se prekrši zakon. Potrebna je hrabrost da se poštuje zakon - izjavio je Pens.

Bivši potpredsjednik SAD-a je zatim ponovo govorio o nepromišljenim postupcima Donalda Trampa.

- Predsjednikove riječi su bile nepromišljene, kao i njegovi postupci. Predsjednikove riječi tog dana na skupu (prije nereda) ugrozile su mene i moju porodicu i sve u zgradi Kapitola - poručio je Pens.

Tramp je na kraju rekao demonstrantima da odu, ali tek nakon što je uvrijedio Pensa jer nije blokirao certifikaciju, a što je Pens napomenuo da ne može legalno učiniti i ponovio neosnovane teorije zavjere o široko rasprostranjenoj prevari na izborima 2020.

Otkako je napustio funkciju, Pens je hvalio politiku njihove administracije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:11