/ - Printscreen
07/06/2023 u 17:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pens započeo kampanju: Drugačija vremena zahtijevaju drugačija vođstva

Pens i njegovi savjetnici vide Ajovu kao ključnu državu na njegovom putu ka osvajanju nominacije

Bivši potpredsjednik SAD Majk Pens zvanično je započeo kampanju za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u toj zemlji.

- Najbolji dani najveće nacije na svijetu tek dolaze. Drugačija vremena zahtijevaju drugačija vođstva - naveo je on u video-poruci koja je danas objavljena na Foks Njuzu i Tviteru par sati prije početka mitinga u De Mojnu u saveznoj državi Ajovi.

U trci za nominaciju su Tramp, koji vodi prema ranijim anketama, guverner Floride Ron DeSantis, koji je na drugom mjestu, bivša ambasadorka u UN Niki Hejli, senator Južne Karoline Tim Skot, bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, bivši guverner Arkanzasa Asa Hačinson i guverner Sjeverne Dakote Dag Burgum.

Pens i njegovi savjetnici vide Ajovu kao ključnu državu na njegovom putu ka osvajanju nominacije. U predizborima za republikansku nominaciju, građani Ajove tradicionalno prvi glasaju.

Birači te države su evangelistički hrišćani, za koje se smatra da su prirodno biračko tijelo za Pensa, socijalnog konzervativca koji podržava zabranu abortusa i često govori o svojoj vjeri. Njegov tim vjeruje da je Pens, koji je predstavljao saveznu državu Indijana u Kongresu i kao guverner, dobra ličnost za saveznu državu srednjeg zapada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:18