foto: US army Facebook / - FOTO: US ARMY FACEBOOK
11/01/2023 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pentagon ukinuo obaveznu vakcinaciju vojnika protiv korona virusa

On je u avgustu 2021. naredio da se svih 1,3 miliona aktivnih pripadnika oružanih snaga SAD vakciniše protiv kovid-19 , uz protivljenje republikanaca

Pentagon je ukinuo obaveznu vakcinaciju protiv kovida-19 za sve pripadnike oružanih snaga SAD koju je ranije uvela administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin naveo je juče u memorandumu da vojni vrh i dalje podstiče sve pripadnike oružanih snaga da se vakcinišu i prime dodatne doze, ali da više neće otpuštati one koji to odbijaju iz vjerskih, administrativnih ili medicinskih razloga.

Bajden je u avgustu 2021. naredio da se svih 1,3 miliona aktivnih pripadnika oružanih snaga SAD vakciniše protiv kovid-19 , uz protivljenje republikanaca.

Vojni zvaničnici su se suočili sa neočekivanim otporom među vojnicima prema obaveznoj vakcinaciji,a republikanci su tražili da Bajden povuče naredbu kao deo kompromisa tokom usvajanja Zakon o nacionalnoj odbrani (NDAA) za fiskalnu 2023.godinu koji je američki predsjednik potpisao u decembru.

Prema podacima Ministarstva odbrane, 3.717 marinaca, 1.816 vojnika i 2.064 mornara otpušteno je od tada zbog odbijanja da se vakciniše.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. jun 2023 07:11