Дмитриј Песков / AP-ALEXANDER ZEMLIANICHENKO
24/05/2022 u 23:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Бондарев је против Русије

Бондарев, савјетник у сталној мисији Русије при УН, поднио је оставку због рата у Украјини

 Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјави је да је Борис Бондарев, савјетник у сталној мисији Русије при Уједињеним нацијама у Женеви против Русије и њене званичне политике.

Бонмдарев је у понедјељак поднио оставку због неслагања са руском специјалном војном операцијом у Украјини.

„Он није са нама, он је против нас. Критичан је према руском политичком руководству које подржава практично читаво становништво наше земље. Сходно томе, овај господин је иступио против наше земље”, рекао је Песков, преноси.

Портпарол предсједника Руске Федерације је рекао да Кремљ није проучио отворено писмо дипломате у којем објашњава разлоге за своју одлуку.

Песков је савјетовао медијима да се обрате министарству спољних послова Русије за даљи коментар о овом питању.

У разговору са уредником Би-Би-Сија Стивом Розенбергом руски дипломата Борис Бондарев је објаснио да је поднио оставку и изјаснио се против руског државног врха јер се снажно противи ономе што влада Русије ради у Украјини од 24. фебруара.

„Не желим више да будем повезан са тим. Не видим никакву алтернативу (овој одлуци)”, рекао је високи руски дипломата и нагласио да је имао дилему само у вези с тим кад ће учинити то што је учинио, а не да ли ће то учинити.

Бондарев рекао да не верује да његова осећања дели велики број његових колега у министарству спољних послова Руске Федерације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:40