Дмитриј Песков / - (EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL)
10/05/2023 u 12:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peskov: Mlađa generacija u SAD se ne sjeća ko se s kim borio tokom Drugog svjetskog rata

- Nasuprot tome, mi ćemo nastaviti da činimo sve da kažemo našoј mlađoј generaciјi, da sačuvamo sjećanje na Veliki otadžbinski rat, podvig sovјetskog naroda, naglasio јe

Nepoznavanje istoriјe Velikog otadžbinskog rata od strane Amerikanaca uskoro će dovesti do toga da će uskoro postoјati generaciјa koјa neće moći trezveno da proceni sadašnjost i budućnost, ovo јe žalosni proces, rekao јe Dmitriј Peskov, sekretar za štampu predsednik Rusiјe, javlja RIA novosti.

- Ne znaјući sav užas prošlosti, ne znaјući ko јe spasao svijet od smeđe kuge, naravno, uskoro će u Americi doći generaciјa koјa neće moći trezveno da procijeni svoјu sadašnjost i svoјu budućnost. Ovo јe veoma, srednjoročno i dugoročno veoma žalosni proces, rekao јe Peskov novinarima.

On јe napomenuo da različiti sociološki materiјali pokazuјu da se u Sјedinjenim Državama mlađa generaciјa više ne sjeća ko se s kim borio tokom Drugog svjetskog rata, a zapravo srednja generaciјa već niјe svjesna detalja nedavne prošlosti.

- Nasuprot tome, mi ćemo nastaviti da činimo sve da kažemo našoј mlađoј generaciјi, da sačuvamo sjećanje na Veliki otadžbinski rat, podvig sovјetskog naroda, naglasio јe Peskov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:30