Дмитриј Песков / - РТС
14/02/2022 u 21:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Путин ће подржати реакцију Русије на одговоре САД и НАТО

Лавров је нагласио да Москва не може бити задовољна тим одговорима, али је оцијенио да су неки одговори прилично конструктивни

Руски предсједник Владимир Путин подржаће реакцију Русије на одговоре САД и НАТО-а о безбједносним гаранцијама у одговарајућем тренутку, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Путин је данас разговарао са министром спољних послова Сергејем Лавровом о одговорима Сједињених Америчких Држава и НАТО-а на предлоге Русије о дугорочним правно обавезујућим гаранцијама за њену безбједности, пренио је ТАСС, јављају регионлни медији.

Руски предсједник је истакао да је ријеч о безбједносним питањима у Европи и одговорима на забринутост Русије везану за „бесконачно“, и по њиховом мишљењу „веома опасно ширење НАТО-а на исток, сада већ на рачун бивших република Совјетског Савеза, укључујући и Украјину“.

Лавров је обавијестио Путина о овим одговорима, напомињући да су НАТО и САД дале негативан одговор на кључну забринутост Русије, а то је неширење НАТО-а и да Алијанса обустави размештање оружја у Украјину и повуче снаге из Источне Европе.

Он је нагласио да Москва не може бити задовољна тим одговорима, али је оцијенио да су неки одговори прилично конструктивни.

Ријеч је о конкретним мјерама које се односе на ријешавање проблема копнених ракета средњег и кратког домета, смањење војних ризика, изградњи повјерења и војне транспарентности.

Лавров је истакао да је реакција Русије на одговоре САД и НАТО-а о безбједносним гаранцијама формулисана и изложена на 10 страница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:36