/ SHUTTERSTOCK - DMITRI PESKOV (SHUTTERSTOCK9
15/11/2022 u 18:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peskov: Rezolucija UN-a o plaćanju odštete Ukrajini je formalizacija pljačke

Juče je Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se Rusija poziva na odgovornost za kršenje međunarodnog prava protiv Ukrajine

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je rezolucija UN-a o odšteti Ukrajini formalizacija pljačke ruskih zlatnih i deviznih rezervi, piše ruska prorežimska novinska agencija TASS.

-Naravno, organizatori ovog procesa pokušavaju dovršiti pljačku naših zlatnih i deviznih rezervi koje su potpuno nezakonito blokirane. Zapravo, to je formalizacija pljačke pomoću platforme UN-a. Ova odluka nije pravno obvezujuća, tako da smo kategorički protiv toga. Rusija će učiniti sve što može da spriječi zapljenu zamrznute ruske imovine. Nema govora o obnavljanju ruskih objekata stradalih u borbama- rekao je Peskov novinarima.

Juče je Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se Rusija poziva na odgovornost za kršenje međunarodnog prava protiv Ukrajine, što uključuje isplatu reparacija. Od 181 države, 94 su glasale za rezoluciju, dok je 14 zemalja bilo protiv.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 15:43