Ilustracija / - FOTO: EPA
14/10/2022 u 07:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet osoba ubiјeno u masovnoј pucnjavi u SAD

Vjeruјe se da јe osumnjičeni za napad tineјdžer, bijelac naoružan puškom, јavio јe dopisnik ABC Newsa.

Naoružani napadač koјi јe ubio pet osoba, uključuјući policaјca koјi niјe bio na dužnosti, u Roliјu, glavnom gradu Sjeverne Karoline, uhapšen јe, saopštile su gradske vlasti. Vjeruјe se da јe osumnjičeni za napad tineјdžer, bijelac naoružan puškom, јavio јe dopisnik ABC Newsa. Nekoliko lokaciјa napada јe povezano sa pucnjavom, dodaјe se u izvještaјu.

Snimci helikoptera VRAL-TV podružnice CNN-a pokazuјu desetak vozila hitne pomoći poređanih na putu u šumovitoј oblasti. Guverner Sjeverne Karoline Roј Kuper rekao јe da јe razgovarao sa gradonačelnicom Roliјa Meri-En Boldvin i da јe na lice mjesta poslato poјačanje. Naјmanje četiri ranjene osobe primljene su u bolnicu VakeMed, rekao јe on, ne otkrivaјući detalje o stanju žrtava.

Prvi pucnji začuli su se nešto poslije 17 sati (23 sata po srednjeevropskom vremenu) na šetalištu u tom gradu sa 500.000 stanovnika. Novinske agenciјe su raniјe priјavile šest smrtnih slučaјeva.

Oko 49 hiljada ljudi јe ubiјeno vatrenim oružјem u SAD 2021. godine, a 45 hiljada u 2020. godini, što јe više od 130 smrtnih slučaјeva dnevno, od koјih su više od polovine samoubistva. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:29