ЗАСТАВА ЈЕМЕНА / - ФОТО: ВИКИПЕДИЈА
13/02/2022 u 06:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пет службеника УН отето у јужном Јемену

Сукоб у Јемену је ескалирао 2015. године, када је коалиција арапских држава предвођена Саудијском Арабијом покренула војну операцију против Хута, које подржава Иран

Пет чланова особља Уједињених нација отето је у јужном Јемену, на повратку у град Аден након теренске мисије, саопштиле су данас Уједињене нације.

Особље је отето у петак у покрајини Абјан, саопштио је портпарол највишег званичника Уједињених нација у Јемену, преноси Ројтерс.

- Уједињене нације су у сталном контакту са властима како би се обезбједило њихово ослобађање - навео је портпарол УН у Јемену.

Међународно призната влада Јемена налази се у Адену од 2014. године, када су их Хути побуњеници протјерали из главног града Сане.

Сукоб у Јемену је ескалирао 2015. године, када је коалиција арапских држава предвођена Саудијском Арабијом покренула војну операцију против Хута, које подржава Иран.

У овим борбама је погинуло више десетина хиљада људи, а изазвана је и застрашујућа хуманитарна катастрофа, са милионима људи на ивици глади, наводи Ројтерс, пишу регионални медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:05