/ foto: SPUTNIK/Дмитрий Донской
07/02/2023 u 07:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pijani Rus htio da ukrade Lenjinovo tijelo iz mauzoleja

Navodno je na mjesto događaja pozvana hitna pomoć, a ljekari su utvrdili da muškarac ima psihički poremećaj izazvan dejstvom alkohola

Ruska policija privela je juče pijanog muškarca koji je pokušao da ukrade tijelo Vladimira Iljiča Lenjina iz mauzoleja na Crvenom trgu, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

- Incident se dogodio u noći na 6. februar. Muškarac je uhapšen kada je pokušao da provali u mauzolej u kojem se nalazi tijelo Vladimira Lenjina i ukrade ga. Kasnije je otkriveno da je muškarac bio pijan - potvrdio je izvor iz policije.

Policajci su tokom noći primijetili sumnjivog prolaznika koji je hodao u blizini mauzoleja, a kada je počeo da povlači vrata i pokušao da uđe unutra, policajci su ga priveli.

Navodno je na mjesto događaja pozvana hitna pomoć, a ljekari su utvrdili da muškarac ima psihički poremećaj izazvan dejstvom alkohola.

Tokom ispitivanja muškarac je govorio nerazgovjetno i stalno je pokušavao da pobjegne, ali je na kraju priznao da želi da ukrade Lenjinovo tijelo. Prema pisanju TASS-a, on nije znao da objasni kakvi su mu motivi.

Bivši sovjetski državnik Vladimir Iljič Lenjin preminuo je 21. januara 1924. godine, a prije smrti nije izrazio želju na koji način želi biti sahranjen.

Zato je njegovo tijelo balzamovano, a 1930. je dovršena gradnja mauzoleja u koji je tijelo smješteno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 04:32