/ foto ilustracija: UNSPLASH
15/02/2023 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Planiraju kupovinu 250 Airbus aviona

Tu informaciju je potvrdio predsjednik indijske kompanije Tata Group, novih vlasnika Air India, Natarajan Chandrasekaran

Indijska aviokompanija Air India postigla je dogovor o kupovini 250 novih mlaznih, putničkih aviona od kompanije Airbus, od kojih 210 uskotrupnih letjelica i 40 širokotrupnih aviona.

Tu informaciju je potvrdio predsjednik indijske kompanije Tata Group, novih vlasnika Air India, Natarajan Chandrasekaran.

Ovaj dogovor je dio ogromne porudžbine Air Indie od 470 aviona, od kojih će 220 aviona biti kupljeno i do kompanije Boeing, glavnog Airbusovog rivala, prenose Nezavisne novine.

"Mi prolazimo kroz ogromnu transformaciju jer smo posvećeni obnavljanju avio kompanije svjetske klase. Najvažnija je moderna flota koja je efikasna i može da leti na svim rutama", rekao je Chandrasekaran.

Francusko-indijski sporazum je dio strategije novog izvršnog direktora Air India Campbella Wilsona koji se prioritetno angažovao na oživljavanju reputacije Air India kao aviokompanije svjetske klase.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je da je Francuska posvećena bliskoj saradnji sa Indijom.

"Ovo dostignuće pokazuje da su i Airbus i svi francuski partneri te kompanije u potpunosti predani razvoju novih sfera saradnje", rekao je Macron tokom video prezentacije istakavši da je Francuska posvećena tome da Indiji obezbijedi najsavremeniju i najefikasniju tehnologiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:52