/ - РТРС
24/05/2021 u 15:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почела производња Спутњик В вакцине у Индији

Погони индијске компаније су у складу са ГМП стандардима и прошли су процедуру претхдне квалификације Свјетске здравствене организације

Руски фонд за директна улагања (РДИФ) и индијска фармацеутска компанија Панацеа Биотек почели су производњу вакцине Спутњик В у Индији, саопштено је данас из РДИФ-а.

- Прва серија произведена у погонима Панацеа Биотека у Бадију биће послата у Гамалеја центар ради контроле квалитета. Производња вакцине у пуном капацитету треба да почне овог љета - наводи се у саопштењу, а преноси агенција Тас с.

Погони индијске компаније су у складу са ГМП стандардима и прошли су процедуру претхдне квалификације Свјетске здравствене организације, према РДИФ-у.

Вакцина Спутњик В је регистрована у Индији у поступку хитног добијања дозволе за употребу 12. априла 2021, док је вакцинација против коронавируса руском вакцином у тој земљи почела 14. маја, преноси Тањуг.

Како је најављено у априлу, РДИФ и компанија Панацеа договорили су се о производњи 100 милиона доза Спутњика В годишње.

Руска вакција је до данас регистрована у 66 земаља широм свијета које заједно имају више од 3,2 милијарде становника. Ефикасност Спутњика В против ковида је 97,6 посто на основу анализе података о стопи заразе овим вирусом међу грађанима у Русији који су у периоду од од 5. децембра 2020. до 31. марта 2021. године примили обје компоненте Спутњика В, додаје Тас с.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:56