/ - фото Твитер
26/11/2022 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podoljak: Živjećemo u kamenom dobu, ali ne možemo oprostiti Rusiji

On je kazao da postoji opšta odluka ukrajinskog društva da ne oprostiti ono što je uradila Rusija

- Čak 90% stanovništva Ukrajine spremno je da živi u uslovima kamenog doba, ali ne i da se pomiri sa Rusijom, izjavio je za TV kanal 1+1 savjetnik šefa Kancelarije predsjednika Ukrajine Mihail Podoljak, prenosi portal Polit navigator.

Podoljak kaže da je za Ukrajince bolje da se smrzavaju i sjede bez struje, ali da se neće slažiti sa zahtjevima Rusije.

-Danas vidimo apsolutno konsolidovano javno mnjenje, 88-90% ljudi koji kažu: „Bez svjetla, ali, najvažnije, bez Rusije.Ključni narativ danas je da ćemo izdržati. Da, teško je, razumijemo da je to ono što vi nazivate zamračenjem, ali, recimo, privremeni prekid u snabdijevanju strujom kao takvim, kao i vodosnabdijevanjem i grijanjem je veoma težak. Mi smo, ipak, civilizacija, u 21. vijeku bez ovoga nije jasno kako živjeti a nemati elementarne usluge- rekao je Podoljak.

On je kazao da postoji opšta odluka ukrajinskog društva da ne oprostiti ono što je uradila Rusija.

- Nemoguće je popustiti, kao što smo mi, nažalost, učinili 2014. godine. Odreći se teritorije, jer će to značiti nastavak rata...Tada ćemo živjeti u stalnom stresu, jer ćemo shvatiti da smo psihički izgubili. Vama i meni ovo sigurno ne treba, jer nećemo moći da se pogledamo u oči, nećemo moći da pogledamo u oči ljudima koji su izgubili svoje najmilije u ovom apsolutno šokantnom ratu. Za nas je to jednosmjerni put. Ako je hladno u kući je 15 ili 17 stepeni, ako nema struje kod kuće 14 ili čak 24 sata, nema tople vode, a ja to osjećam isto kao i vi, ali, ako je za struju potrebno izdati sve zašta smo živjeli ovih devet mjeseci, onda ćemo, naravno, izgubiti ne samo zemlju, već i nas same- rekao je Podoljak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 12:17