/ - FOTO: OSUMNJILčENI U BJEKTSVU NAKON LIKVIDACIJE (PRINTSCREEN/G1.GLOBO)
14/01/2024 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pojavio se snimak osumnjičenog nakon ubistva škaljarca

Identitet Pančevca utvrđen je na osnovu njegove fotografije, koja je ubačena u bazu podataka, na osnovu koje je postojala indicija da liči na osobu za kojom traga Crna Gora

Pančevac Darko Geisler Nedeljković (45), za koga se sumnja da je bio pripadnik "škaljarskog" kriminalnog klana, koji je ubijen 5. januara u Sao Paulu, u Brazil je sa slovenačkim pasošem, koji se vodio na ime Dejan Kovač, ušao prije devet godina i sve to vrijeme u tajnosti je živio u luci Santos, saopštila je brazilska policija, prenosi Nova.rs.

Za njegovim ubicom se i dalje traga, ali se danas pojavio i novi snimak na kom se vidi pucač kako bježi sa mjesta zločina.

Prema pisanju medija u Brazilu, na snimku se vidi čovjek sa šeširom, obučen u crno-bijelu bluzu.

Video možete pogledati OVDJE.

- Izgleda da bježi nakon zločina. Snimak su potvrdili i izvori iz policije, a sada se intenzivno radi na identifikovanju ovog lica i negovom hapšenju - navode brazilski mediji.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare koju su držali čelnici brazilske policije, potvrđen je identitet ubijenog, za kojim je prije devet godina Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je ispred zatvora Spuž ubio pripadnika „kavačkog klana" Andriju Mrdaka. Geislera sve vrijeme označavaju kao plaćenog ubicu i pripadnika „škaljarskog klana“ i krimilane grupe iz Bara.

(VIDEO/UZNEMIRUJUĆE) Objavljen snimak likvidacije u Brazilu: Državljanina Srbije tražili zbog ubistva ispred zatvora u Spužu

- Način na koji je izvršeno ubistvo odmah je izazvao sumnju, jer je tipično za egzekuciju. Likvidiran je muškarac, koji je na biciklu vozio sina, a supruga je bila iza. Zbog toga smo odmah morali da utvrdimo identitet ubijenog, što je veoma važno za početak istrage, jer se na taj način utvrđuje i motiv. Policija je odmah počela da radi na dva fronta, na identifikaciji ubijenog i identifikaciji izvršioca - rečeno je na konferenciji.

Kako je predočeno, kada im je supruga ubijenog dala njegov pasoš, utvrđeno je da u njemu nema pečata kojim se potvrđuje ulazak u Brazil, što znači da je ušao ilegalno. Nakon što su kontaktirali sa konzulatom Slovenije, dobili su informaciju da se datum rođenja naveden u putnoj ispravi ne odnosi ni na jednu osobu slovenačke nacionalnosti. Pored toga, na osnovu broja pasoša utvrđeno je da ga je izvesni Dejan Kovač 2017. godine oglasio izgubljenim, zbog čega je isprava poništen, pišu Novosti.

Identitet Pančevca utvrđen je na osnovu njegove fotografije, koja je ubačena u bazu podataka, na osnovu koje je postojala indicija da liči na osobu za kojom traga Crna Gora.

Zbog toga su brazilske vlasti kontaktirale sa kolegama u ovoj državi, koji su im poslali otisak prsta osumnjičenog za ubistvo ispred Spuža, nakon čega je on upoređen sa otiscima ubijenog u Sao Paulu. Rezultati su bili pozitivni, zbog čega brazilska policija navodi da sa apsolutnom sigurnošću mogu da kažu da je riječ o istoj osobi i da ne isključuju da je likvidiran u znak odmazde za ono što je počinio u Crnoj Gori.

Na konferenciji su se osvrnuli i na svjedočenje Darkove supruge, rođene Brazilke, koja je tvrdila da ne zna ništa o prošlosti svog supruga. Navela je da su se upoznali 2015. u Sao Paulu, a da su dvije godine kasnije došli u Santos, gdje im se rodio sin, koji ima nepune četiri godine. Interesantno je da je u djetetovim papirima upisano samo ime majke. Nadalje, ona je ispričala da je njen suprug bio dobar prema njoj i djetetu, da je imao jednostavne navike i da su se izdržavali prihodima od biznisa koji njegova porodica vodi u Srbiji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:46