Владимир Путин / - WIKIPEDIA
16/06/2021 u 23:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поклон за први сусрет: Од Бајдена за Путина наочаре и скулптура америчког бизона

Компанија Рандолпх је 1978. почела производити наочаре ХГУ-4/П Авиатор за америчке војнике. Дизајниране су и намијењене за пилоте борбених авиона

Амерички предсједник Џо Бајден данас је поклонио авијатичарске сунчане наочаре и кристалну скулптуру америчког бизона руском предсједнику Владимиру Путину. То се десило током њиховог првог сусрета од када је Биден изабран за предсједника.

Наочаре је направила америчка компанија Рандолпх, а користе их амерички и војници НАТО-а. Ово није једини поклон који је Путин добио од Бидена.

Даровао му је и кристалну скулптуру америчког бизона који је један од националних симбола Сједињених Америчких Држава. Скулптуру је направила компанија Стеубен Гласс  из Њујорка.

ЦНН је оцијенио да је даровање наочара врло симболичан чин који се десио непосредно након самита НАТО-а у Бирселу. Бајден је на самиту поручио да је САД поново посвећен овом војном савезу, те је позвао савезнике да се боље супротставе Русији и Кини.

Компанија Рандолпх је 1978. почела производити наочаре ХГУ-4/П Авиатор за америчке војнике. Дизајниране су и намијењене за пилоте борбених авиона.

Наведена скулптура представља снагу, јединство и издржљивост, саопштили су из Бијеле куће. Под заштитом државе је од 2016. када је бивши предсједник САД-а Барак Обама потписао закон којим је то омогућено, преноси ЦНН.

Постоље скулптуре је израђено од трешњиног дрвета, а на њему је метална плоча с натписом који је посвећен данашњем вишесатном сусрету Бајдена и Путина у женевској вили Ла Гранге.

Након сусрета, државни лидери су одржали одвојене конференције за медије. То је прво учинио Путин, те је том приликом изјавио да се не слажу око бројних питања, али да није било непријатељства. Мало касније је Бајден нагласио да не ради против Русије нити било кога другог, већ за амерички народ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:42