Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
02/11/2022 u 21:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poljska će postaviti ogradu sa bodljikavom žicom na granici sa Rusijom

Izgradnja privremene barijere visoke 2,5 metara i duboke tri metra počeće odmah, naveo je Blaščak na konferenciji za novinare

Poljska će izgraditi ogradu sa bodljikavom žicom na granici sa Kalinjingradom, rekao je ministar odbrane te države Mariuš Blaščak, usred zabrinutosti da bi ta ruska enklava mogla postati kanal za ilegalnu migraciju.

“Izgradnja privremene barijere visoke 2,5 metara i duboke tri metra počeće odmah”, naveo je Blaščak na konferenciji za novinare.

On je rekao da je zabrinut za bezbjednost i ukazao na krizu koja je pokrenuta prošle jeseni kada su hiljade afričkih i bliskoistočnih migranata pokušale da pređu bjelorusku granicu u Poljsku, od kojih su neki poginuli, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Portparolka poljske granične straže Ana Mihalska rekla je da u oktobru nije bilo ilegalnih ulazaka iz Kalinjingrada u Poljsku.

“Poljsko-ruska granica je stabilna i mirna. Nije bilo ilegalnog prelaska granice. Spremni smo za razne krizne situacije i poslije onoga što se desilo na poljsko-bjeloruskoj granici još smo spremniji za sve najmračnije scenarije”, rekla je Mihalska.

Evropska unija je u to vrijeme optužila Bjelorusiju da je dovezla migrante kao dio "hibridne” ratne kampanje za destabilizaciju Evrope, a Minsk je to negirao.

Blaščak je rekao da će barijera u Kalinjingradu biti slična onoj koju je Poljska postavila duž granice sa Bjelorusijom prošle godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:33