Мигранти / - Фото:РТРС
30/10/2021 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пољска подиже зид према Бјелорусији од 402 милиона долара

Пољска је подигла ограду са бодљикавом жицом према Бјелорусији и послала тамо хиљаде војника и полицајаца, али мјере нису успјеле да зауставе прилив миграната

Пољски посланици одобрили су брзу изградњу зида вриједног 402 милиона долара на граници са Бјелорусијом, у настојању да зауставе све већи прилив миграната.

За реализацију овог плана на предлог владе, који подразумијева изградњу зида са сензорима покрета, након јучерашње потврде у парламенту, потребно још само одобрење предсједника Анџеја Дуде, преноси АП, јавља РТС.

Пољска и друге земље ЕУ оптужују бјелоруског председника Александра Лукашенка да охрабрује и помаже мигранте са Блиског истока и Африке да траже улазак у ЕУ преко њихових граница са Бјелорусијом.

Они наводе да влада у Минску настоји да дестабилизује цијелу Унију као одмазду за санкције Запада.

Неки мигранти, углавном из Ирака и Сирије, умрли су од исцрпљености у близини границе између Пољске и Бјелорусије, која пролази преко 400 километара кроз шуме, мочварно подручје и дуж ријеке Буг.

Пољска је подигла ограду са бодљикавом жицом према Бјелорусији и послала тамо хиљаде војника и полицајаца, али мјере нису успјеле да зауставе прилив миграната, иако граничари имају, према новом пољском закону, овлашћења да враћају мигранте одмах назад преко границе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:35