/ - SHUTTERSTOCK
08/11/2022 u 22:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljski graničari spasili deset izbjeglica iz močvare

Tokom posljednjih nekoliko sedmica broj dnevnih pokušaja ilegalnih prelazaka iz Bjelorusije o kojima izvještava poljska granična služba redovno je veći od 100, što je znatno više nego tokom ljetnjih mjeseci

Poljski graničari spasili su danas deset ljudi iz jedne močvare na granici sa Bjelorusijom, saopštila je zvanična Varšava i upozorila na mogućnost izbijanja nove izbjegličke krize na poljskim granicama.

- Tokom izuzetno teške akcije poljski graničari su, u saradnji sa drugim službama, spasili ukupno deset stranaca - kaže se u saopštenju poljske granične službe.

Navodi se da je spašeno osam državljana Šri Lanke i po jedan Pakistana i Indije, prenosi Tanjug.

Porast broja izbjeglica sa Bliskog istoka i iz Afrike koji su stizali na poljsku granicu preko Bjelorusije izazvao je prošle godine humanitarnu krizu za koju su Poljska i Evropska unija (EU) optužile Bjelorusiju, navodeći da nastoji da destabilizuje EU, iako su bjeloruske vlasti više puta negirale te optužbe.

Tokom posljednjih nekoliko sedmica broj dnevnih pokušaja ilegalnih prelazaka iz Bjelorusije o kojima izvještava poljska granična služba redovno je veći od 100, što je znatno više nego tokom ljetnjih mjeseci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:26