Лисабон, илустрација / - WIKIPEDIA
22/05/2021 u 09:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Португалија ће уложити шест милиjарди долара за оживљавање туризма

Средства, коjа се дjелимично финансираjу европским планом опоравка, требало би да омогуће промоциjу туризма током циjеле године у читавоj земљи, као и повећање стручне обуке

Португалска влада представила jе инвестициони план вриjедан преко шест милиjарди еура за оживљавање туристичког сектора, jедног од главних покретача економског раста у земљи.

Циљ jе да се сектору помогне да знатно повећа приходе, на 27 милиjарди еура до 2027. године у односу на 19,5 милиjарди 2019, приjе него што jе пандемиjа корона вируса парализовала туризам, преноси Данас.рс.

- План укључуjе неколико дjелова, чиjе ће конкретне мjере морати да буду додатно прецизиране, али се углавном односе на диверзификациjу тржишта - наводи се у саопштењу Министарства економиjе.

Средства, коjа се дjелимично финансираjу европским планом опоравка, требало би да омогуће промоциjу туризма током циjеле године у читавоj земљи, као и повећање стручне обуке.

Око три милиjарде еура биће издвоjено за подршку компаниjама, посебно онима погођеним епидемиjом корона вируса, како би им се омогућило да задрже своjу активност и сачуваjу радна мjеста.

План предвиђа и помоћ за обуку како би се компаниjе суочиле са изазовима дигиталне технологиjе и одрживог развоjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:35